Lige om lidt så…

SÅ er der ikke mange øjeblikke til… – øøøhhhh til hvad…?? – vil du nok spørge… Nå ja, så voldsomt et øjeblik er det jo nok heller ikke. Onsdag den 29. april 2020 bliver jeg 50 år ??, – ja ja, jeg ved godt, at det skulle man ikke tro ???. Nej spøg til side, – der er snart et skarpt hjørne, der viser sig.

Skal man så have det dårligt med det? Jeg synes, at alder er sådan et underligt fænomen. Enten er man for ung, eller så er man for gammel. Hvornår er man egentligt lige tilpas gammel… Jeg har aldrig haft et problem med min alder. Jeg føler, at jeg altid har været i den rigtige alder.

Lige siden jeg var barn, har jeg haft den tilgang til alder, at der er nogle muligheder, der lukker sig, når man er i en bestemt alder, men til gengæld er der nogle nye muligheder, der åbner sig. At lægge et år mere til sin alder, er som at bladre om til næste kapitel i en god bog. Det er spændende at se, hvad det nye kapitel kommer til at indeholde, – også set ifht. al det indhold, der var i alle de foregående kapitler.

Du bestemmer selv

Jeg er af den stærke overbevisning, at jeg langt hen ad vejen selv kan bestemme, hvad næste kapitel af min liv skal indeholde. Selvfølgelig har jeg sat mig i nogle rammer, – givet mig selv nogle vilkår, som jeg er nødt til at indrette mit liv efter. Jeg er f.eks. nødt til at betale husleje hver måned, – det er et vilkår i mit liv. Men ellers kan jeg jo bestemme, hvad jeg vil fylde ind af tekst på siderne i bogen.

Jeg har besluttet mig for ikke at ”gemme noget til jeg bliver gammel”, – forstået på den måde, at hvis der er noget, som jeg rigtig gerne vil, så skal jeg gøre det NU. Jeg skal ikke vente til efter weekenden/sommerferien/næste år, – jeg skal gøre det NU. Det har livet lært mig.

 

Når livet tager en uventet drejning

Dagen efter min 21 års fødselsdag døde min kæreste igennem 3 år. Du ved, – ham som man havde troet, at man skulle få børn med, og som man skulle leve resten af sit liv med. Det var en hård tid derefter, hvor jeg virkelig lærte mig selv rigtig godt at kende. Og jeg kom faktisk styrket ud på den anden side. Jeg fandt ud af, at det virkelig er vigtigt at leve, når man har livet. Jeg tror også, at det er en af årsagerne til, at alder aldrig har betydet så meget for mig.

På min reol står indrammet et gammelt digt, som jeg har arvet fra min elskede farmor. ”Giv mig en Blomst, mens jeg lever, at Øjet kan frydes derved, – mit Øje ej ænser de Blomster, du lægger paa Kisten ned.” Og siger det ikke det hele, – vi skal være opmærksomme og taknemmelige over alle de dejlige ting og mennesker, som livet indeholder.

Det gamle digt fra min farmor

 

Jeg synes, at det er så ærgerligt, når folk går helt kolde over at fylde rundt. Vi skal da bare være glade for, at vi stadig er i live. Og ja, selvfølgelig bliver håret mere gråt, og vi får nogle/flere rynker, – men ved du hvad… – det sker for os alle sammen. Det er ikke kun dig eller mig, – det er os alle sammen, der kommer igennem den udvikling. Måske skal vi bare slutte fred med alderen, og acceptere de rammer, som den giver os.

 

Erfaringer giver kvalificeret viden

Alderen giver os f.eks. mulighed for at udtale os kvalificeret. Det er baseret på vores erfaringer, – dvs. noget vi har oplevet på vores egne kroppe. Det er ikke teori eller teser, men praktik! Vi har været dér, – vi har oplevet det. Vores erfaringer fortæller os det. Det har jeg det rigtig godt med. Jeg føler, at jeg reelt har noget at byde på, – noget at give af. Jeg er ovenikøbet så heldig, at jeg lever af at dele mine erfaringer. Det er et stort privilegie, synes jeg. Det er jeg både stolt af og ydmyg over. Og det er dét, som alderen giver mig, så jeg klager ikke over, at der snart kommer et 5-tal foran, – det er jo bare et tal.

 

Du skal op i helikopteren

Som jeg tidligere har skrevet, så synes jeg til gengæld, at det er MEGA vigtigt, at vi løfter os op i helikopteren, og kigger på vores liv. Om vi kan lide dét, vi ser, og hvad der skal ske i de næste kapitler i vores livsbog. Det er også dét, man kalder ”at lave en strategi”. ”Men hvordan gør man det så rent praktisk???”. Det behøver faktisk ikke være så svært. Jeg tror på, at jo lettere og simpelt man kan lave strategien, jo større er sandsynligheden også for, at man så rent faktisk får det gjort!! Jeg er blevet opfordret til at lave et værktøj til at kunne udforme en livsstrategi, – og det er jeg liiige nu ved at lægge sidste hånd på.

Det er et lille lettilgængeligt værktøj, som ALLE kan finde ud af. Det behøver ikke tage lang tid at løfte sig op i helikopteren, og sætte fokus på, hvad du vil med dit liv. ”Det er let nok John” (for at kunne huske denne reklame-linje skal man nok være ca. samme alder som mig ??).

Jeg glæder mig mega-meget til at løfte sløret for værktøjet: ”Styr på strategien, – 3 trin, der tager dig fra tanke til handling”, – og dét sker lige om lidt. Jeg råber højt, når det er klart.

Nå men jeg skulle egentligt have skrevet om de tre grundlæggende vilkår for at være personlig effektiv, men nu blev jeg optaget af, at alderen fylder så meget for nogle mennesker. Du må væbne dig med tålmodighed ifht. de hardcore tips til personlig effektivitet, men de skal nok komme, – og der er masser af dem ??.

Glæder mig til at komme retur ??❤.

kh Rikke